Prima pagină

ALEGERI PENTRU PARLAMENTUL ROMÂNIEI 2016 - Votul prin corespondență

Înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot care doresc să voteze prin corespondență la alegerile pentru Parlamentul României din anul 2016, se desfășoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 288/2015 privind votul prin corespondență (art. 4 și următoarele).
Cetățeanul român cu drept de vot cu domiciliul sau reședința în Republica Slovenia, care dorește să își exercite dreptul de vot prin corespondență la alegerile generale pentru Senat şi Camera Deputaților, trebuie să se înscrie în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență. Pentru aceasta este necesar fie să depună personal, fie să transmită prin poștă la Ambasada României în Republica Slovenia următoarele:
    - cerere scrisă, datată şi semnată;
    - copia pașaportului cu menționarea statului de domiciliu, în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, respectiv o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care dovedește dreptul de ședere, eliberat de autoritățile slovene – exemple: permis de ședere sub formă de carnet, permis de ședere permanentă sub formă de card, permis de ședere temporară sub formă de card, permis de ședere sub formă de viză, certificat de înregistrare a cetățeanului UE, adeverință de domiciliu.
Modelul cererii este stabilit prin hotărâre a Autorității Electorale Permanente și conține următoarele elemente obligatorii:
    1. numele şi prenumele, precum şi numele anterior căsătoriei;
    2. codul numeric personal;
    3. toate elementele de identificare a adresei de domiciliu sau reședință, după caz;
    4. codul poștal al adresei de domiciliu sau reședință, după caz;
    5. adresa de e-mail;
    6. data;
    7. semnătura olografă a solicitantului.

Perioada de înscriere în Registrul electoral al alegătorului cu opțiunea pentru votul prin corespondență la alegerile generale pentru Senat şi Camera Deputaților începe cu data de 1 aprilie 2016 şi până la data expirării a 48 de ore de la data începerii perioadei electorale.
Pentru mai multe informații despre votul în străinătate consultați Ghidul alegatorului român din străinătate

Alegeri pentru Președintele României – 2019, turul doi

08.08.2019

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și publicat îndrumarele pentru alegători pentru alegerile…

Raportul regional FMI

15.11.2019

Vineri, 15 noiembrie 2019, consilierul economic al ambasadei, Marius Cristea, a participat la prezentarea ediției de toamnă a…

Reuniunea anuală a Consiliului Traduki

12.11.2019

Alexandru Popescu, Katja Stergar, Traduki Slovenia, și Paula Braga Šimenc, traducătorLuni, 11 noiembrie a.c., s-a desfășurat la Ljubljana cea de a doua reuniune anuală a Consiliului Traduki, cea mai importantă…

Centenarul Conservatorului din Ljubljana

11.11.2019

Duminică, 10 noiembrie a.c., ambasadorul Anton Niculescu a participat la concertul extraordinar organizat cu ocazia aniversării …