Prima pagină

Terapeuți români în Ljubljana

Vineri, 10 mai a.c., doamna Sînziana Burcea, psiholog clinician principal, coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Timpurie Pentru Copilul cu Autism și Familia Sa (www.beingmyself.ro), din Piatra Neamț, împreună cu doi dintre colegii săi, Silvia Șalgău-Aniței (psihoterapeut) și Bogdan Ciofoaia (psiholog), terapeuți specializați în lucrul cu familiile cu copii cu autism, ne-au vizitat la ambasada.

Colaborarea cu familiile slovene a început în 2013, când prima familie din Slovenia ne-a contactat pentru a solicita ajutor de specialitate in centrul nostru pentru copilul lor, atunci în vârstă de 3 ani, diagnosticat cu autism. Această familie căuta sprijin de specialitate în vederea recuperării copilului, însă facilitățile oferite la acea vreme in Slovenia erau minime, astfel încât au început să caute sprijin în străinătate: beingmyself.ro/testimoniale Vizita acestei familii în România, în vederea parcurgerii training-ului pentru părinți și pentru a primi terapie intensivă pentru copilul lor, a deschis o ușă pentru celelalte familii slovene, care au trecut pragul centrului nostru din România. - ne-a povestit Sînziana.

În 2015, echipa doamnei Burcea a susținut la Medvode un seminar despre abordarea autismului lucrând cu întreaga familie. La eveniment au participat peste 150 de specialiști și persoane interesate. În urma acelei prezentări, alte opt familii slovene au beneficiat de terapie intensivă în centrul din Piatra Neamț. Parteneriatul româno-sloven în domeniu continuă, tot mai multe familii slovene solicitând sprijin de specialitate în centrul din România.

ANUNȚ ZI NELUCRĂTOARE

20.01.2020

​ ○ Vă informăm că vineri, 24 ianuarie 2020, nu se lucrează cu publicul. …

Lansarea Președinției croate a Consiliului UE

16.01.2020

Miercuri, 16 ianuarie, ambasadorul Anton Niculescu a participat la evenimentul organizat de E.S. Boris Grigić, ambasadorul…

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale

15.01.2020

Nicolae Iorga: A sărbători pe Eminescu, aceasta cuprinde datoria de a trăi o viaţă ca a lui: viaţa unui om care nu s-a…

Seară românească la Facultatea de Litere din Ljubljana

11.01.2020

Luni, 13 ianuarie 2020, cu prilejul Zilei limbilor romanice (Dan romanske jezike), ambasadorul Anton Niculescu și traducătoarea …