Actualitatea ambasadei

Tular Cave Laboratory

Miercuri, 2 august 2017, Anton Niculescu, ambasadorul României în Republica Slovenia, a vizitat laboratorul de cercetare biospeologică din Kranj (www.tular.si), condus de biospeologul Gregor Aljančič, împreună cu soția sa Magdalena Năpăruș-Aljančič, cercetător român specializat în carstologie.

 

Tular Cave Laboratory cercetează și protejează Proteul de peșteră (Proteus anguinus) sau „peștele uman”, o salamandră specifică Alpilor Dinarici aflată în pericol de dispariție din cauza poluării și a creșterii continue a temperaturilor, conform Listei roșii a IUCN. Subspecia Proteul negru (Proteus anguinus parkelj) este foarte rară și se întâlnește doar în Slovenia (foto 3).  

(Foto: © Gregor Aljančič)

 

Laboratorul Tular a fost vizitat recent de președintele sloven Borut Pahor, un susținător al programului „SOS Proteus” (detalii AICI).

(Credit foto: STA/Daniel Novakovič)

 

ANUNȚ ZI NELUCRĂTOARE

20.01.2020

​ ○ Vă informăm că vineri, 24 ianuarie 2020, nu se lucrează cu publicul. …

Lansarea Președinției croate a Consiliului UE

16.01.2020

Miercuri, 16 ianuarie, ambasadorul Anton Niculescu a participat la evenimentul organizat de E.S. Boris Grigić, ambasadorul…

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale

15.01.2020

Nicolae Iorga: A sărbători pe Eminescu, aceasta cuprinde datoria de a trăi o viaţă ca a lui: viaţa unui om care nu s-a…

Seară românească la Facultatea de Litere din Ljubljana

11.01.2020

Luni, 13 ianuarie 2020, cu prilejul Zilei limbilor romanice (Dan romanske jezike), ambasadorul Anton Niculescu și traducătoarea …