Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Paşaportul simplu electronic

Ce aveţi de făcut dacă aveţi nevoie de un nou paşaport simplu electronic ?

1. Să vă prezentaţi personal

· Trebuie să vă prezentaţi personal la Ambasada României la Ljubljana pentru a solicita obţinerea unui nou paşaport. Nu este necesară o programare pentru a depune cerere de eliberare a unui pașaport.

· Prezenţa solicitantului este obligatorie deoarece sistemul de procesare a paşaportului simplu electronic presupune preluarea electronică a fotografiei, semnăturii şi amprentelor solicitantului.

ATENŢIE! Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate nu confecţionează paşapoarte simple electronice.

Ambasadele şi oficiile consulare ale României transmit datele solicitantului în România, Ministerul Administraţiei şi Internelor, care le verifică, procesează şi confecţionează documentul. Acesta este ulterior transmis ambasadei/ oficiului consular unde a fost depusă cererea, de unde puteţi prelua documentul.
2. Să achitaţi taxele consulare şi contravaloarea blanchetei - sumă totală 100 EURO
· Taxele consulare şi contravaloarea blanchetei se achită la Ambasadă. Ca dovadă a achitării acestora veţi primi o chitanţă.
3. Să depuneţi o cerere pentru obţinerea unui paşaport simplu electronic.
· Formularul de cerere este tipărit de sistemul informatic şi va avea semnătura dumneavoastră olografă.

4. Să depuneţi, împreună cu cererea de obţinere a paşaportului simplu electronic, documente prevăzute de lege în original.

Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Ambasadă, clik pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ” situat pe ecran în dreapta jos.

  

Românce, absolvente Bled School of Management

06.12.2019

Vineri, 6 decembrie 2019, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului Executive MBA, organizat de Școala de Management de la…

Ziua Națională a României

03.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019, Ambasada României a organizat recepția dedicată Zilei Naționale a României. La evenimentul…

Degustare de vinuri la Koper

29.11.2019

Vineri, 29 noiembrie a.c., Consulatul Onorific al României de la Koper a organizat o sesiune de degustare de vinuri. Cu această …

Premierea investitorilor străini din Slovenia

28.11.2019

Marius Cristea, consilierul economic al ambasadei, a participat marți, 26 noiembrie 2019, la festivitatea de premiere a celor…