Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Paşaportul simplu electronic

Ce aveţi de făcut dacă aveţi nevoie de un nou paşaport simplu electronic ?

1. Să vă prezentaţi personal

· Trebuie să vă prezentaţi personal la Ambasada României la Ljubljana pentru a solicita obţinerea unui nou paşaport. Nu este necesară o programare pentru a depune cerere de eliberare a unui pașaport.

· Prezenţa solicitantului este obligatorie deoarece sistemul de procesare a paşaportului simplu electronic presupune preluarea electronică a fotografiei, semnăturii şi amprentelor solicitantului.

ATENŢIE! Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate nu confecţionează paşapoarte simple electronice.

Ambasadele şi oficiile consulare ale României transmit datele solicitantului în România, Ministerul Administraţiei şi Internelor, care le verifică, procesează şi confecţionează documentul. Acesta este ulterior transmis ambasadei/ oficiului consular unde a fost depusă cererea, de unde puteţi prelua documentul.
2. Să achitaţi taxele consulare şi contravaloarea blanchetei - sumă totală 100 EURO
· Taxele consulare şi contravaloarea blanchetei se achită la Ambasadă. Ca dovadă a achitării acestora veţi primi o chitanţă.
3. Să depuneţi o cerere pentru obţinerea unui paşaport simplu electronic.
· Formularul de cerere este tipărit de sistemul informatic şi va avea semnătura dumneavoastră olografă.

4. Să depuneţi, împreună cu cererea de obţinere a paşaportului simplu electronic, documente prevăzute de lege în original.

Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Ambasadă, clik pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ” situat pe ecran în dreapta jos.

  

Procedura de înregistrare online a alegătorilor români din străinătate

08.08.2019

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat procedura de înregistrare on-line a alegătorilor români care doresc să…

Ziua internațională de comemorare a genocidului romilor

02.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe aduce, astăzi, 2 august 2019, un pios omagiu tuturor victimelor de etnie romă care au suferit pe…

Ziua Imnului Național

29.07.2019

Începând cu 1998, în fiecare an, la 29 iulie, este marcată Ziua Imnului Naţional al României, simbol naţional, alături de …

Acțiune de prevenire derulată de Poliția slovenă

19.07.2019

Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție avertizează participanții la trafic că, în perioada 22-28 iulie…