Întrebări frecvente

Reglementări vamale

Nu există controale la graniţele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Republica Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia (ultimele trei nefiind membre ale UE).

Din motive de ordine publică, sănătate publică sau de securitate naţională, la graniţele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.

Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: ţigări: 800 bucăţi sau 200 ţigări de foi sau 50 trabucuri sau 1 kg tutun; 10 litri băuturi alcoolice cu concentraţia mai mare de 22 % sau 20 litri de băutură cu concentraţia mai mica de 22 %.

Este interzisă scoaterea din Republica Slovenia a obiectelor de artă şi cultură.

În Republica Slovenia este interzisă deţinerea ilegală de arme de foc, iar intrarea/tranzitarea spaţiului acestei tari. În cazul excursiilor destinate vânătorii, cetăţenii români pot călători cu arma de vânătoare cu următoarele condiţii: deţinerea unui permis european, licenţa pentru armă şi documentele care să dovedească scopul călătoriei + vânătoarea.

Sfătuim persoanele interesate să călătorească cu alte arme care nu sunt de vânătoare sa se adreseze din timp autorităţilor poliţieneşti slovene pentru obţinerea autorizaţiei de intrare/tranzitare cu arme în această ţară.

 

 

 

Românce, absolvente Bled School of Management

06.12.2019

Vineri, 6 decembrie 2019, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului Executive MBA, organizat de Școala de Management de la…

Ziua Națională a României

03.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019, Ambasada României a organizat recepția dedicată Zilei Naționale a României. La evenimentul…

Degustare de vinuri la Koper

29.11.2019

Vineri, 29 noiembrie a.c., Consulatul Onorific al României de la Koper a organizat o sesiune de degustare de vinuri. Cu această …

Premierea investitorilor străini din Slovenia

28.11.2019

Marius Cristea, consilierul economic al ambasadei, a participat marți, 26 noiembrie 2019, la festivitatea de premiere a celor…