Paşaportul simplu electronic

Paşaportul simplu electronic pentru cetăţenii români adulţi cu domiciliul în România

Pentru obtinerea unui pasaport simplu electronic pentru adulti trebuie sa prezentati urmatoarele documente:

  • Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoţită de certificatul de naştere, în original;
  • Paşaportul anterior, dacă este cazul;
  • În cazul declarării furtului/pierderii paşaportului simplu, este necesară prezentarea dovezii eliberate de poliţia slovenă cu traducerea efectuată la Ambasadă sau de un traducător autorizat de Ministerul Justitiei din Romania a carui semnatura este autorizată de către un notar public în România sau un consul de carieră al României. Numai în situația pierderii se poate da la Ambasadă o declaraţie pe propria răspundere prezentând situaţia şi condiţiile în care s-a pierdut documentul respectiv. În cazul distrugerii paşaportului simplu, se va prezenta paşaportul distrus sau deteriorat sau fragmente din acesta.
  • In cazul schimbarii numelui, va trebui sa prezentati si sentința de divorț, certificatul de căsătorie sau documentul din care reiese respectiva schimbare.

 

NOTĂ

  • SE RECOMANDĂ CA PERSOANA CĂREIA I SE VA FACE PAȘAPORTUL SĂ FIE ÎMBRACATĂ ÎN PARTEA SUPERIOARĂ A CORPULUI ÎN CULORI ÎNCHISE ȘI/SAU INTENSE, EVITÂNDU-SE CULORILE DESCHISE SAU ÎMBRACAMINTEA ÎN CAROURI SAU CU DUNGI DE CULOARE DESCHISĂ;

 

  • Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Consulat, clik pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ” situat pe ecran în dreapta jos.

 

Paşaportul simplu electronic este valabil 5 ani pentru cetățenii români cu vârta peste 6 ani, respectiv 3 ani pentru copii cu vârsta sub 6 ani și nu se eliberează în regim de urgenţă. Aşadar, nu se percep taxe de urgenţă pentru eliberarea acestui tip de paşaport.

Dacă nu aveţi timp să aşteptaţi noul paşaport simplu electronic și nu sunteți în posesia unei cărți de identitate românești care vă permite să călătoriți numai în Uniunea Europeană și alte câteva state din Europa, puteţi solicita eliberarea imediată a unui titlu de călătorie cu care vă puteţi deplasa în ţară unde veţi obţine şi paşaportul simplu electronic.
Puteţi opta, de asemenea, pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar.
Obţinerea unui nou paşaport simplu electronic nu se poate face prin împuternicirea unei alte persoane aflată în România.
Reatenționăm că, în cazul paşapoartelor pierdute sau furate, este necesară sesizarea imediată a autorităţilor locale de poliţie şi obţinerea unei dovezi a reclamării pierderii sau furtului, care va fi prezentată la secția consulară odată cu depunerea cererii pentru noul paşaport.
De asemenea, subliniem că numai pierderea paşaportului poate fi declarată şi la misiunea diplomatică sau oficiul consular, însă furtul acestuia se declară numai la poliţia locală. 

Românce, absolvente Bled School of Management

06.12.2019

Vineri, 6 decembrie 2019, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului Executive MBA, organizat de Școala de Management de la…

Ziua Națională a României

03.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019, Ambasada României a organizat recepția dedicată Zilei Naționale a României. La evenimentul…

Degustare de vinuri la Koper

29.11.2019

Vineri, 29 noiembrie a.c., Consulatul Onorific al României de la Koper a organizat o sesiune de degustare de vinuri. Cu această …

Premierea investitorilor străini din Slovenia

28.11.2019

Marius Cristea, consilierul economic al ambasadei, a participat marți, 26 noiembrie 2019, la festivitatea de premiere a celor…