Actualitatea ambasadei

Saramura de pește din Delta Dunării pe lista scurtă a preferințelor culinare UNESCO

Rețeta saramurii de pește din Delta Dunării a fost selectată de UNESCO în 2019 pentru a fi prezentată de Ziua Mondială a Biodiversității, alături de alte 10 rețete culinare tradiționale din zone protejate ale lumii (http://whc.unesco.org/en/list/).


(Foto: Ivan Pescar & Scrumbia Bar)

Evenimentul a presupus participarea la mese oferite de organizatori, care s-au străduit să recreeze practici culturale, culinare și agricole din rezervații ale biosferei din întreaga lume.

Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.

Vă reamintim că ambasada României a organizat, în 18 mai a.c., pe lacul Bled, competiția Rowmania (https://ljubljana.mae.ro), iar după festivitatea de premiere, participanții s-au „încălzit” cu pălincă și borș pescăresc gătit la ceaun pe malul lacului de Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic și Janez Klemenčič, fost campion mondial sloven la canotaj.

 

Vot în străinătate

08.08.2019

​ ! Înregistrarea on-line a alegătorilor care doresc să voteze la alegerile prezidențiale din 2019 prin…

BIG SEE 2019: Eat & Drink Design

18.10.2019

Joi, 17 octombrie a.c., echipa ambasadei a participat la cea de-a 12-a ediție a Eat & Drink Design (http://bigsee.eu/),…

Români din Slovenia la Radio România Internațional

09.10.2019

Duplex, Radio România Internațional: Sâmbătă, 5 octombrie 2019, Rareș Cristea (RRI) a intervievat trei români de succes…

Designeri români premiați la BIG SEE 2019

08.10.2019

Marți, 8 octombrie a.c., ambasadorul Anton Niculescu a participat la ceremonia de premiere a expozanților de la cea de-a 12-a…