Actualitatea ambasadei

Ziua Națională a României: Centenarul Marii Uniri

Vineri, 23 noiembrie 2018, Ambasada României în Republica Slovenia a marcat Ziua Națională a României printr-o recepție organizată la Filarmonica Ljubljana, situată în centrul istoric al oraşului.

La eveniment au participat peste 350 de invitați, printre care s-au aflat reprezentanți ai autorităților slovene (ministrul educației Jernej Pikalo şi general de brigadă Miha Škerbinc, directorul Statului Major al Armatei), membri ai corpului diplomatic acreditat la Ljubljana şi membri ai comunității româneşti.

 

Mulţumim invitaţilor care ne-au onorat cu prezenţa!

Thank you very much for celebrating together!

Vielen Dank, dass Sie mit uns zusammen gefeiert haben!

Hvala lepa, ker smo praznovali skupaj!


(Credit foto: Aleksandar Domitrica /AB Skupina d.o.o.)

Orchestra simfonică a Şcolii de muzică din München (cea mai mare şi veche instituţie germană de acest gen), a intonat cele două imnuri naţionale, după care a interpretat Rapsodia Română nr. 2 de George Enescu şi Concertul pentru vioară şi orchestră de Jean Sibelius (dirijor Hans Peter Pairott, solistă Ines Soltwedel).

Conform tradiției, după discurs, ambasadorul a premiat o personalitate din R. Slovenia care contribuie la consolidarea și diversificarea relaţiilor româno-slovene.

În acest an, diploma de excelență i-a revenit doamnei Dr. Ioana Jieanu, lector de limba română la Facultatea de limbi romanice din cadul Universităţii Ljubljana, pentru efortul depus în promovarea limbii şi literaturii române în Slovenia, îndeosebi prin seria de conferinţe literare dedicate Centenarului Marii Uniri.

Mai multe imagini de la eveniment, în Fotogalerie.

 

În cursul aceleiași zile, la sediul Ambasadei Republicii Federale a Germaniei la Ljubljana, ambasadorul Anton Niculescu a înmânat Certificate de merit membrilor orchestrei simfonice a Şcolii de muzică din München, din care fac parte și muzicieni proveniți din România.

Medalii de Merit pentru Poliția Română

07.12.2018

Vineri, 7 decembrie 2018, în cadrul unei ceremonii festive la care au asistat reprezentanții corpului diplomatic acreditat în…

Cupa mondială de biatlon 2018

06.12.2018

În perioada 3-9 decembrie a.c., în localitatea slovenă Pokljuka, se desfășoară Cupa Mondială de biatlon. Reprezentanții…

Ziua Națională a României: Centenarul Marii Uniri

24.11.2018

Vineri, 23 noiembrie 2018, Ambasada României în Republica Slovenia a marcat Ziua Națională a României printr-o recepție …

Dezbatere NATO la Ljubljana

20.11.2018

Marți, 20 noiembrie a.c., ambasadorul Anton Niculescu a participat la o dezbatere cu tema „Securitatea în zona…