Actualitatea ambasadei

Film românesc la festivalul LIFFE

 

În perioada 7-18 noiembrie a.c., se desfășoară cea de a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Ljubljana (LIFFE).

În 2018, festivalul se axează pe producții care abordează problematici precum credibilitatea și ambiguitatea, Adevărul și Minciuna, principialitatea și nimicul, în general declinul (i)moralității în context actual.

 

România va fi reprezentată de coproducția româno-franceză-cehă-germană „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” - scenariul și regia semnate de Radu Jude, avându-i în distribuție pe Ioana Iacob, Alex Bogdan, Alexandru Dabija, Claudia Ieremia, Șerban Pavlu - câștigătoare a Globului de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018.

Radu Jude: „Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni.”

 

Filmul este programat duminică, 11 noiembrie a.c., la 21:00, și va rula în sala Kosovel din Cankarjev dom, joi 15 noiembrie, la ora 11 (Kinodvor) şi vineri 16 noiembrie, ora 15 (Cankarjev dom).

Biletele s-au pus în vânzare la casa LIFFE (Cankarjev dom, et.2) și pot fi procurate online aici: https://vstopnice.cd-cc.si/.

Medalii de Merit pentru Poliția Română

07.12.2018

Vineri, 7 decembrie 2018, în cadrul unei ceremonii festive la care au asistat reprezentanții corpului diplomatic acreditat în…

Cupa mondială de biatlon 2018

06.12.2018

În perioada 3-9 decembrie a.c., în localitatea slovenă Pokljuka, se desfășoară Cupa Mondială de biatlon. Reprezentanții…

Ziua Națională a României: Centenarul Marii Uniri

24.11.2018

Vineri, 23 noiembrie 2018, Ambasada României în Republica Slovenia a marcat Ziua Națională a României printr-o recepție …

Dezbatere NATO la Ljubljana

20.11.2018

Marți, 20 noiembrie a.c., ambasadorul Anton Niculescu a participat la o dezbatere cu tema „Securitatea în zona…